Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια
Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια

Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Πν. Κέντρου του Ιερού Ναού Άνω Λεχωνίων, τελέστηκαν το Σάββατο 2/7 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, της αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, τοπικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Το θεμελιώθηκε την 1η/12/2013 και ανεγέρθηκε δαπάνη των: Κληροδοτήματος Χατζηλαζάρου, Μαρίας Βελιτσού, εις μνήμην συζύγου Ιωάννου των α/φών Ιωάννου Πούλακα, εις μνήμην γονέων Ιωάννου και Ευφροσύνης.

Στην ομιλία του ο εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Παγκουρέλιας χαρακτήρισε το έργο «όνειρο ζωής, όπου θα στεγαστούν οι πνευματικές ανάγκες της ενορίας και της ευρύτερης περιοχής» και ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωσή του.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης Πν. Κέντρου σε μια ενορία, «καθώς γίνεται τόπος συνύπαρξης, πνευματικής συναναστροφής και γιορτής των ανθρώπων, γεγονός που συνιστά την Λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία. Εγκαινιάζουμε έναν εκκλ/κό χώρο, όχι απλώς ένα χώρο πολιτισμού, ένα πνευματικό εργαστήριο, που αφορά τον όλο άνθρωπο».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην προσφορά των ευεργετών, «που με το αυτό σφραγίζουν το πέρασμά τους από τον τόπο τους», επαίνεσε την συμβολή του εφημερίου, τόνισε την καθοριστικά συντονιστική παρουσία του πρωτοσυγκέλλου στην πορεία του έργου και ευχαρίστησε εκείνους που επέμειναν για την υλοποίησή του.

egkania_lexwnia_12egkania_lexwnia_03

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση