Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια
Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια

Λαμπρά τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου στα Άνω Λεχώνια

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Πν. Κέντρου του Ιερού Ναού Άνω Λεχωνίων, τελέστηκαν το Σάββατο 2/7 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, της αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, τοπικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Το έργο θεμελιώθηκε την 1η/12/2013 και ανεγέρθηκε δαπάνη των: Κληροδοτήματος Χατζηλαζάρου, Μαρίας Βελιτσού, εις μνήμην συζύγου Ιωάννου των α/φών Ιωάννου Πούλακα, εις μνήμην γονέων Ιωάννου και Ευφροσύνης.

Στην ομιλία του ο εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Παγκουρέλιας χαρακτήρισε το έργο «όνειρο ζωής, όπου θα στεγαστούν οι πνευματικές ανάγκες της ενορίας και της ευρύτερης περιοχής» και ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωσή του.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης Πν. Κέντρου σε μια ενορία, «καθώς γίνεται τόπος συνύπαρξης, πνευματικής συναναστροφής και γιορτής των ανθρώπων, γεγονός που συνιστά την Λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία. Εγκαινιάζουμε έναν εκκλ/κό χώρο, όχι απλώς ένα χώρο πολιτισμού, ένα πνευματικό εργαστήριο, που αφορά τον όλο άνθρωπο».

Ο κ. αναφέρθηκε στην προσφορά των ευεργετών, «που με το έργο αυτό σφραγίζουν το πέρασμά τους από τον τόπο τους», επαίνεσε την συμβολή του εφημερίου, τόνισε την καθοριστικά συντονιστική παρουσία του πρωτοσυγκέλλου στην του έργου και ευχαρίστησε εκείνους που επέμειναν για την υλοποίησή του.

egkania_lexwnia_12egkania_lexwnia_03

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

"Αλιεύοντας" την είδηση