Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος
Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος

 

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της στην , εορτάζεται  η  Κυριακή της Πεντηκοστής (20/6).

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός  ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο μητροπολίτης .

Θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του επισκόπου.

Η και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας θα μεταδοθούν απ' ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και την σελίδα της  Μητροπόλεως στο youtube.

Εορτή του

Την Δευτέρα 21/6  η Εκκλησία μας τιμά το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζουν οι κάτωθι ναοί:

Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου

Την παραμονή της ς, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τηλεοπτικό σταθμό , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και την σελίδα της  Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί Πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, γενικός αρχιερατικός επίτροπος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Τριάδος Μουρεσίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Τριάδος Τρικερίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίας Τριάδος Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. τόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Τριάδος Μηλεών

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. νσταντίνου Κουκουβίνη, αρχιερατικού επιτρόπου Μηλεών, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση