Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή της Ορθοδοξίας

 Β΄ Κτνυκτικός Εσπερινός

          Την αναστήλωση των ιερών Εικόνων, ύστερα από την μακρά και επώδυνη περίοδο της εικονομαχίας, εορτάζει η Εκκλησία την Α΄ Κυριακή των ηστειών της ς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3).

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον περίβολο του αού και θα αναγνωσθεί το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, θα τελεστεί ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής ς, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος του Εσπερινού θα συνεχίσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

 

Στην Ανάληψη η Ιερά Εικόνα της ς Ζιδανιώτισσας

Ιδιαίτερη ευλογία συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στην πόλη, της Ιεράς Εικόνος της ς Ζιδανιώτισσας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ζιδανίου Κοζάνης.

Η Ιερά Εικόνα θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Δευτέρα 18/3, στις 6.00 μ.μ.

Θα ακολουθήσει η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, στο τέλος του οποίου θα ομιλήσει ο αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος, με θέμα «Μυστικά πνευματικής ζωής».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ζιδανιώτισσας θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 24/3, οπότε θα αναχωρήσει, μετά την .

Καθόλη την παραμονή της στην πόλη , ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 4.00  έως τις 9.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση