Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κυριακή Ε΄ Νηστειών στη Μεταμόρφωση
Κυριακή Ε΄ Νηστειών στη Μεταμόρφωση

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στη Μεταμόρφωση

Την Κυριακή 14/4 (Ε΄ Νηστειών), ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια ιστορίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας των παιδιών, γονέων και εργαζομένων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Η Μεταμόρφωση» και Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ευεργετών, δωρητών, εργαζομένων και τροφίμων του Ιδρύματος.

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Στις 6.30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Ε΄ Κατανυκτικό εσπερινό της φετινής Μ. Τεσσαρακοστής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στο τέλος του οποίου θα ολοκληρώσει την σειρά των φετινών κατανυκτικών ομιλιών του, με θέμα «Η Οσία Σοφία της Κλεισούρας».

 

Ομιλία του Ηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου στην Ανάληψη

 

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής  Εκκλησίας, για την πνευματική προετοιμασία κλήρου και λαού ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος, την Δευτέρα στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, στο τέλος της οποίας θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των κατανυκτικών ομιλιών της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής.  

Ομιλητής θα είναι ο αρχιμ. Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, με θέμα «Η αγάπη του Θεού».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεγαλώνοντας παιδιά χωρίς κινητά - https://t.co/R66uv8LPiU -

  • Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις - https://t.co/QdsyDetHNj -

  • Από τη στείρα διδασκαλία στην ουσιώδη εκμάθηση - https://t.co/3aCuI9IsLN -

"Αλιεύοντας" την είδηση