Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κουρά νέας μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος
Κουρά νέας μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Κουρά νέας μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την κουρά μίας ακόμα νέας μοναχής τέλεσε την Πέμπτη 27/6, στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Πηλίου, ο  μητροπολίτης   Ιγνάτιος. Πρόκειται για την μοναχή Χρυσοστόμη, κατά κόσμον Ιουλία Καπασακαλίδου, 33 ετών, με σπουδές στα οικονομικά, η οποία έλαβε το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα, μετά από πέντε χρόνια δοκιμασίας και ανέλαβε την Ηγουμενία της Μονής.

Στην κουρά παρέστη συμπροσευχόμενος ο επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος (της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας), ενώ συμμετείχαν ο ηγούμενος της  Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίος, πολλοί κληρικοί, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών, ο Αστυνομικός Δ/ντής Βασίλειος Καραΐσκος και πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης  εξέφρασε την του για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της Μονής, ύστερα από μακρά περίοδο ερημώσεως, ενώ εξήρε την καθοριστική συμβολή του επισκόπου Ολβίας  Επιφανίου στην εξέλιξη αυτή και επισήμανε ότι «το σημερινό είναι καρπός προσευχής ψυχών, που ποτέ δεν ξέχασαν την Παναγία την Λαμπηδόνα, που πονούσε η ψυχή τους για την ερήμωση της Μονής. Τα πράγματα εξελίχτηκαν με θαυμαστό τρόπο, που αποδεικνύει ότι, όταν αφεθούμε στα χέρια του Θεού, Εκείνος αναλαμβάνει να δώσει λύση…».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, επίσης και στην συμβολή του Γέροντα της Μονής αρχιμ. Χρυσοστόμου, στην νέα σελίδα της ιστορίας της, ο οποίος φέρει πάνω του την αγιασμένη Αγιορείτικη παράδοση. Τόνισε ότι το μικρό αυτό , «με ζωντανή την παρουσία της Παναγίας, θα δίνει δύναμη στους προσκυνητές, στους κατοίκους της γύρω περιοχής, θα κοσμεί την μοναστική ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα αποτελέσει έναν από τους πύργους που φυλάσσουν την Ιερά μας Μητρόπολη, μέσα στους οποίους συνεχίζεται απρόσκοπτα η παράδοση της προσευχής και της ζωντανής μοναχικής ασκήσεως».

Τέλος, ευχήθηκε πατρικώς στην νέα μεγαλόσχημη μοναχή και ηγουμένη Χρυσοστόμη να έχει δύναμη και να κρατά ενωμένη την αδελφότητα, βλέποντας στο πρόσωπό του τον πατέρα και συμπαραστάτη της. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

  • Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ανεπεξέργαστα #λύματα και βαρέα μέταλλα εντοπίστηκαν στο Αγκρίστρι… - https://t.co/68GnGTbqRb -

  • Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Βόλο - https://t.co/6k1NftGqEZ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση