Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς
Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Σε κλίμ συγκίνησης κι με την παρουσία προσκυνητών τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, η κουρά νέου μοναχού της Μονής Ελισαίου. Ο νέος μοναχός, 29 ετών, κατά κόσμον Αθανάσιος Τσολιάς, με καταγωγή από το Καστρί Αγιάς, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.

Στην προσφώνησή του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αναγέννηση της μοναστικής ς στην επαρχία της Αγιάς, τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο τις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής και Αγίου Παντελεήμονος, στις οποίες ο έστειλε ευλογημένες αδελφότητες. Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στους πατέρες Αιμιλιανό και ικόδημο, η αδελφότητα των οποίων αυξήθηκε, επ' εσχάτων και με νέους αδελφούς, αλλά και στην στάση του Ηγουμένου απέναντι στην ασθένεια, στάση απόλυτης εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού. Ο κ. αναφέρθηκε στον πόθο του νέου μοναχού να αφιερωθεί στον Θεό και να γίνει καρπός των προσευχών των πνευματικών του πατέρων: «ο που επέλεξε αφορά στους λίγους.

Οι μοναχοί είναι οι πρωτοπόροι αγωνιστές στον πνευματικό αγώνα, προσφέρονται με Θείο έρωτα στον Χριστό, ακολουθούν την οσίων πατέρων. Δεν μπορεί να υπάρξει Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς ζωντανό Μοναχισμό. Και εδώ στον τόπο μας, έχουμε ακμαίο μοναχισμό, που αποκαλύπτει ότι είμαστε μια ζωντανή Εκκλησία, σε τόσο δύσκολη εποχή. Αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας και όχι μόνο είναι αγκάθι στην κρίση των ορθολογιστών. Η αφιέρωση, η αγνότητα και καθαρότητα ενός νέου ανθρώπου σήμερα είναι κόλαφος γι΄ αυτούς. Αλλά όπου περισσεύει η αμαρτία υπερπερισσεύει η Χάρις. Και αυτό είναι το θαύμα που ζούμε. έοι σαν τον π. Ελισαίο ζουν μέσα στο καμίνι και δεν καίγονται, με την βοήθεια και την αγάπη του Χριστού…».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση