Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κοντά στους τροφίμους των φυλακών ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος
Κοντά στους τροφίμους των φυλακών ο Μητροπολίτης  Ιγνάτιος

Κοντά στους τροφίμους των φυλακών ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, αλλά και ευγνωμοσύνης – εκ μέρους όλων των κρατουμένων – πραγματοποιήθηκαν σήμερα (19/12/2016) δύο σημαντικές ποιμαντικές επισκέψεις στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον Σ. Σ. Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΟΣ”.

Ο Μητροπολίτης και η μεγάλη συνοδεία του ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από την φυλακή της Κασσαβέτειας, όπου κρατούνται 135 περίπου φυλακισμένοι, όλων των ηλικιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του καταστήματος. Η προϊσταμένη του Ε.Α.Κ.Κ.. Κασσαβέτειας, Ε. Σαμαρά καλωσόρισε, με θερμούς και εγκάρδιους λόγους, τον Σεβασμιώτατο και τους 25 εθελοντές του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της παρουσίας των εκπροσώπων της Τοπικής Εκκλησίας – των ιερέων και των συνεργατών του “Ε” – στους χώρους κράτησης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνέχεια, δύο κρατούμενοι μαθητές απήγγειλαν δικά τους ποιήματα, που εξέφραζαν τα βιώματά τους και την ευγνωμοσύνη τους προς την Εκκλησία.

Ακολούθως, μίλησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε» πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την όλων των συνεργατών του, υποσχέθηκε πως ο Σύλλογος θα είναι συαστάτης σε κάθε θεάρεστη προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων της φυλακής και αυτών των κρατουμένων και εξήρε την διακονία του π. Χρήστου Μπούντη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αλμυρού, εντεταλμένου ιερέως για την ποιμαντική στήριξη των κρατουμένων Κασσαβετείας και υπευθύνου του Παραρτήματος του “Ε” “ΚΑΤΑΦΥΓΗ” στην πόλη του Αλμυρού.

Την σεμνή Χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. με θερμούς πατρικούς λόγους και ευχές, ενώ συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους στη φυλακή, τους ανήλικους μαθητές για την προσπάθειά τους, τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους και τους διαβεβαίωσε για την του Χριστού, ο οποίος “… αν ξαναρχόταν στη γη για να ξαναγεννηθεί, θα επέλεγε μια φυλακή…. εκεί που υπάρχει πολύς πόνος, αλλά και ελπίδα για ελευθερία”.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της γιορτής, διένειμε σε όλους ατομικά δέματα που ετοίμασε ο “Ε” και ήταν καρπός αγάπης των ενοριών της Ι. Μ. Δημητριάδος.

Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον π. Θεόδωρο, επισκέφθηκε το Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου (Φυλακή Βόλου), όπου κρατούνται 58 αλλοδαποί από πολλές εθνότητες.

Στη φυλακή αυτή λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο. Στον στενό και υγρό διάδρομο της φυλακής, έξω από τις μικρές μαθητικές αίθουσες, οι κρατούμενοι μαθητές παρουσίασαν με επιτυχία ποιήματα, τραγούδια, δικά τους κείμενα κι ένα θεατρικό απόσπασμα από το έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφ “ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ”.

Ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε προς τους μαθητές και τους εργαζόμενους, τονίζοντας την αγάπη του Χριστού για όλους τους ανθρώπους, αλλά και την αγάπη της Εκκλησίας και προς τους κρατούμενους. Τους ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και τους παρέδωσε τα ατομικά χριστουγεννιάτικα δέματα εκ μέρους των ενοριών της Μητροπόλεως .

Ο Σεβασμιώτατος και ο π. Θεόδωρος, ο πρόεδρος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, είχαν μία κατ' ιδίαν συνάντηση με τον προϊστάμενο της φυλακής Βασίλειο Αποστολάκη και τον αρχιφύλακα, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που απασχολούν το κατάστημα.

episkepsi_fulakes_05episkepsi_fulakes_01

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση