Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Την Πέμπτη 25/2, ο «» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μητροπόλεως «», οργάνωσαν και πραγματοποίησαν νέα συμπαράστασης μιας μεγάλης ομάδας προσφύγων που διανυκτέρευσαν σε οργανωμένο parking επί της εθνικής οδού, στην περιοχή της Σούρπης Αλμυρού.

Μια μεγάλη ομάδα (250 – 300) προσφύγων από τη Συρία, με προορισμό τα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια, οδηγήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία να διανυκτερεύσει σε κάποιο σημείο της διαδρομής για να ξεκουραστούν οι οδηγοί των λεωφορείων και οι επιβάτες, που η πλειοψηφία τους ήταν με μικρά παιδιά. Οι άνδρες θα έπρεπε να κοιμηθούν σε υπαίθριο χώρο και οι με τα παιδιά μέσα στα λεωφορεία.

Η τοπική Εκκλησία, δέχτηκε και νέα παράκληση – μέσα σε δυο μέρες – με σκοπό την προσφορά κουβερτών. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέφεραν με φορτηγό της Ι. Μητροπόλεως μια μεγάλη ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, τα οποία διένειμαν στους . Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκλονιστικές και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης πρωτόγνωρα.

Ο «», κάνει έκκληση προς τους συμπολίτες για να συγκεντρωθούν καθαρά , διότι η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» δεν έχει πια την δυνατότητα ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες πολλών συμπολιτών, αλλά και πολλών άλλων προσφύγων που αναμένονται να καταφθάσουν σύντομα στην περιοχή μας.

Όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στη παράκληση της Τοπικής Εκκλησίας ας τηλεφωνήσουν στην «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» (Γ. Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος, στο Βόλο, τηλ. 24210 20125), για να συνεννοηθούν για την παράδοση των προσφορών.

estavrwmenos_voitheia_prosfyges_03estavrwmenos_voitheia_prosfyges_02

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση