Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Κοντά στους πρόσφυγες “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Την Πέμπτη 25/2, ο «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία», οργάνωσαν και πραγματοποίησαν νέα ανθρωπιστική συμπαράστασης μιας μεγάλης ομάδας προσφύγων που διανυκτέρευσαν σε οργανωμένο parking επί της εθνικής οδού, στην περιοχή της Σούρπης Αλμυρού.

Μια μεγάλη ομάδα (250 – 300) προσφύγων από τη Συρία, με προορισμό τα της Ελλάδος με τα Σκόπια, οδηγήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία να διανυκτερεύσει σε κάποιο σημείο της διαδρομής για να ξεκουραστούν οι των λεωφορείων και οι επιβάτες, που η πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με μικρά παιδιά. Οι άνδρες θα έπρεπε να κοιμηθούν σε υπαίθριο χώρο και οι γυναίκες με τα παιδιά μέσα στα λεωφορεία.

Η τοπική Εκκλησία, δέχτηκε και νέα παράκληση – μέσα σε δυο μέρες – με σκοπό την προσφορά κουβερτών. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέφεραν με φορτηγό της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος μια μεγάλη ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, τα οποία διένειμαν στους πρόσφυγες. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκλονιστικές και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης πρωτόγνωρα.

Ο «Εσταυρωμένος», κάνει έκκληση προς τους συμπολίτες για να συγκεντρωθούν καθαρά κλινοσκεπάσματα, διότι η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» δεν έχει πια την δυνατότητα ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες πολλών συμπολιτών, αλλά και πολλών άλλων προσφύγων που αναμένονται να καταφθάσουν σύντομα στην περιοχή μας.

Όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στη παράκληση της Τοπικής Εκκλησίας ας τηλεφωνήσουν στην «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» (Γ. Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος, στο Βόλο, τηλ. 24210 20125), για να συνεννοηθούν για την παράδοση των προσφορών.

estavrwmenos_voitheia_prosfyges_03estavrwmenos_voitheia_prosfyges_02

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση