Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος
Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν (20/6) στον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο οι και οι στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην δομή ΜΟΖΑ (περιοχή Βόλου), επ΄ ευκαιρία της λήξεως του σχολικού έτους 2016 – 2017 και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ.

Τη γιορτή – που τα είχε όλα, όπως θέατρο, τραγούδια, χορό, μουσική, ποίηση κ.ά. – ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι πρόσφυγες μαθητές.

Στην του ο μητροπολίτης συνεχάρη όσους διακονούν στον χώρο αυτό και τόνισε τη σημασία που έχει η ενότητα και η όλων των φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων, όπως είναι και το προσφυγικό. Τόνισε, επίσης, την διάθεση της Εκκλησίας να συνεχίσει να συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίας της Πολιτείας, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης όλων των ανθρώπων που έφυγαν από την πατρίδα τους διωγμένοι από τον πόλεμο κι έκλεισε λέγοντας ότι «μέχρι να βρείτε την Ιθάκη σας, εμείς θα είμαστε το λιμάνι σας».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων του Νομού Μαγνησίας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί κ.άλ.), οι γονείς των παιδιών και οι στον χώρο.

Τον κ. Ιγνάτιο συνόδευε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, ο οποίος προσέφερε, εκ μέρους του Συλλόγου, ικανή ποσότητα γλυκισμάτων για τα 62 παιδιά που ζουν στη δομή ΜΟΖΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση