Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος
Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Κοντά στα προσφυγόπουλα του Βόλου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Γι την Πγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν (20/6) στον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο οι και οι εργαζόμενοι στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην δομή ΜΟΖΑ (περιοχή Βόλου), επ΄ ευκαιρία της λήξεως του σχολικού έτους 2016 – 2017 και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ.

Τη γιορτή – που τα είχε όλα, όπως θέατρο, τραγούδια, χορό, μουσική, ποίηση κ.ά. – ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι .

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης συνεχάρη όσους διακονούν στον χώρο αυτό και τόνισε τη σημασία που έχει η ενότητα και η συν όλων των φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων, όπως είναι και το . Τόνισε, επίσης, την διάθεση της Εκκλησίας να συνεχίσει να συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίας της ς, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης όλων των ανθρώπων που έφυγαν από την πατρίδα τους διωγμένοι από τον πόλεμο κι έκλεισε λέγοντας ότι «μέχρι να βρείτε την Ιθάκη σας, εμείς θα είμαστε το λιμάνι σας».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων του Νομού (στρατιωτικοί, αστυ, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί κ.άλ.), οι γονείς των παιδιών και οι εργαζόμενοι στον χώρο.

Τον κ. Ιγνάτιο συνόδευε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, ο οποίος προσέφερε, εκ μέρους του Συλλόγου, ικανή ποσότητα γλυκισμάτων για τα 62 παιδιά που ζουν στη δομή ΜΟΖΑ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση