Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Δημητριάδος Ιγνάτιος
Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Ιγνάτιος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του αρχηγού της κατασκηνωτικής περιόδου, αρχιμ.Καλλίνικου Γεωργακόπουλου και των στελεχών που συγκροτούν την Ε’ Κατασκηνωντική περίοδο αγοριών Λυκείου.

Παρά το επιβεβαρυμένο των ημερών,  βρέθηκε ανάμεσα στα αγόρια Λυκείου, απευθύνοντας λόγο πνευματικής οικοδομής, έχοντας ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη μιάς τέτοιας κατασκηνωτικής εμπειρίας, όπου ο κάθε άλλος είναι μιά ζωντανή του Θεού, διαφορετική, με τις ιδιατερότητές του, που καλείται να βιώσει την εν Χριστώ ελευθερία, αυτό το ύψιστο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα των ημερών, επισημαίνοντας ότι: «δεν είναι ο Θεός τιμωρός, αλλά παιδαγωγός. Όπου ακούτε τη λέξη αμαρτία, ας βάζετε δίπλα και τη λέξη αυτάρκεια. Σε κανέναν δεν παραχώρησε τη θέση Του ο Θεός για να κρίνει. Όταν θα έρθει η ώρα, τότε Εκείνος θα κρίνει  και θα κρίνει σίγουρα δίκαια και με αγάπη».

Από την πλευρά τους, οι 50 και πλέον κατασκηνωτές μαζί με τον επικεφαλής π.Καλλίνικο, τον ευχαρίστησαν  για την επικοινωνία που είχαν, αφιερώνοντας κατασκηνωτικά τραγούδια. Η κατασκηνωτική των αγοριών Λυκείου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση