Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

  

Υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και σε πλαίσιο ασφυκτικών περιοριστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας, η τοπική Εκκλησία συνεχίζει στο μέτρο του εφικτού, να εργάζεται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προσφορά φαγητού, μέσω των αντίστοιχων ενοριακών δομών, με την συγκινητική συνδρομή των εθελοντριών.

Ήδη σε λειτουργία έχει τεθεί το Σπίτι Γαλήνης του   ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου σιτίζονται καθημερινά 95 ενορίτες, καθώς και του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, που εξυπηρετεί 105 απόρους συμπολίτες , στους οποίους προσφέρει φαγητό, είτε τρόφιμα για την ετοιμασία του καθημερινού φαγητού στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή ο μητροπολιτικός ναός Αγίου Νικολάου Βόλου βοηθά, διά του Φιλοπτώχου ταμείου, 70 άπορες οικογένειες της ενορίας, ενώ το Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» εξακολουθεί τα τελεί σε αναστολή λειτουργίας.

Στον ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας το Σπίτι Γαλήνης παραμένει κλειστό, όμως οι 130 σιτιζόμενοι καλύπτονται με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό συμβαίνει και σε όλες τις μεγάλες ενορίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι οποίες παρά τις δυσκολίες παραμένουν σε ετοιμότητα για το άνοιγμα των κοινωνικών τους δομών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, χωρίς να αμελούν, όμως, στο διάστημα αυτό, να συνδράμουν τους απόρους της περιοχής τους.

Στην επαρχία Αλμυρού οι ενορίες  προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής, με περιορισμένους πόρους και δυνατότητες. Λειτουργούν τα Σπίτια Γαλήνης του ναού Αγίου Δημητρίου της πόλης και του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, όπου προσφέρονται 80 και 20 μερίδες φαγητού αντίστοιχα, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Αλμυρού προσφέρει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Η μητρόπολη  απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες να στηρίξουν τον Διαδικτυακό Έρανο Αγάπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διά της ιστοσελίδας www.imd.gr καθώς και τις κατά τόπους ενοριακές δομές, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των ενοριτών τους σε φαγητό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε σοβαρό τροχαίο 46χρονος στη Σκιάθο - https://t.co/9EL6StDGvu -

  • Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» αναζητά τα Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα - https://t.co/Sz4lARIbfp -

  • Τηλεδιάσκεψη Ζέττας Μακρή με τον διευθυντή Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπαιδευτικούς … - https://t.co/zhjV0oKBxC -

"Αλιεύοντας" την είδηση