Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Κοινωνική προσφορά εν μέσω πανδημίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

  

Υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και σε πλαίσιο ασφυκτικών περιοριστικών μέτρων, για την της δημόσιας υγείας, η τοπική Εκκλησία συνεχίζει στο μέτρο του εφικτού, να εργάζεται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προσφορά φαγητού, μέσω των αντίστοιχων ενοριακών δομών, με την συγκινητική συνδρομή των εθελοντριών.

Ήδη σε λειτουργία έχει τεθεί το του   ναού Αναλήψεως του Χριστού , όπου σιτίζονται καθημερινά 95 ενορίτες, καθώς και του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , που εξυπηρετεί 105 απόρους συμπολίτες , στους οποίους προσφέρει φαγητό, είτε για την ετοιμασία του καθημερινού φαγητού στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή ο μητροπολιτικός ναός Αγίου Νικολάου βοηθά, διά του Φιλοπτώχου ταμείου, 70 της ενορίας, ενώ το Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» εξακολουθεί τα τελεί σε αναστολή λειτουργίας.

Στον ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας το παραμένει κλειστό, όμως οι 130 σιτιζόμενοι καλύπτονται με και άλλα . Αυτό συμβαίνει και σε όλες τις μεγάλες ενορίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι οποίες παρά τις δυσκολίες παραμένουν σε ετοιμότητα για το άνοιγμα των κοινωνικών τους δομών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, χωρίς να αμελούν, όμως, στο διάστημα αυτό, να συνδράμουν τους απόρους της περιοχής τους.

Στην επαρχία Αλμυρού οι ενορίες  προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής, με περιορισμένους πόρους και δυνατότητες. Λειτουργούν τα Σπίτια Γαλήνης του ναού Αγίου Δημητρίου της πόλης και του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, όπου προσφέρονται 80 και 20 μερίδες φαγητού αντίστοιχα, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου Αλμυρού προσφέρει τρόφιμα σε .

Η   απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες να στηρίξουν τον Διαδικτυακό Έρανο Αγάπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διά της ιστοσελίδας www.imd.gr καθώς και τις κατά τόπους ενοριακές δομές, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των ενοριτών τους σε φαγητό, τρόφιμα και .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

"Αλιεύοντας" την είδηση