Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κυκλοφορήθηκε ο Ε΄ Τόμος των Έργων του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου
Κυκλοφορήθηκε ο Ε΄ Τόμος των Έργων του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Κυκλοφορήθηκε ο Ε΄ Τόμος των Έργων του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και οι εκδόσεις «Εν Πλω – Ακρίτας», παραδίδουν στην Εκκλησία και στους μελετητές της σύγχρονης Εκκλ/κής ιστορίας τον Ε΄ Τόμο των Έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, με τίτλο «Αρθρογραφία Β΄»

Ο Τόμος περιλαμβάνει το 2ο και τελευταίο μέρος της πολυετούς Αρθρογραφίας του, που καταλαμβάνει μία μακρά περίοδο πενήντα περίπου ετών, από το 1965 έως το τέλος της ζωής του. Αφορά κείμενα που δημοσιεύτηκαν τόσο στον Εκκλ/κό, όσο και στον κοσμικό Τύπο, σπάνια κείμενα των νεανικών Διακονικών και Ιερατικών του χρόνων, μέσα από τα οποία διακρίνεται ευκρινώς η εξέλιξη και η ωρίμανση του συγγραφέως στην πορεία των ετών, ο τρόπος σκέψης του, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον του για όλα τα θέματα που πρέπει να απασχολούν τη δράση και το έργο ενός υπεύθυνου Εκκλ/κού ανδρός και ηγέτου: Εκκλ/κή ζωή, Ορθόδοξη πνευματικότητα, κοινωνικά ζητήματα, εθνικά θέματα, Παιδεία, διεθνείς εξελίξεις κ.ο.κ.

Το περιεχόμενο του Τόμου διαρθρώνεται σε έξι ενότητες, που περιλαμβάνουν τα κείμενα του αοιδίμου Προκαθημένου: Α. στο περιοδικό «Ορθόδοξος Επιστασία» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, Β. στο ιστορικό περιοδικό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εφημέριος», Γ. στο περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Δ. στην εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», Ε. στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ενώ στην Στ΄ ενότητα δημοσιεύονται διάφορα άρθρα στον περιοδικό Τύπο.

Το έργο προλογίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, εκ των παλαιοτέρων και πλέον πιστών και ευγνωμόνων πνευματικών τέκνων του αοιδίμου Πρωθιεράρχου.

Την εκτενή εισαγωγή υπογράφει ο βετεράνος Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, πνευματικό τέκνο, επίσης, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο οποίος συνδέθηκε μαζί του με βαθύτατους πνευματικούς και φιλικούς δεσμούς, από τα νεανικά του χρόνια.

Την έρευνα, συλλογή και επιμέλεια των κειμένων έχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς και πνευματικό τέκνο του αξέχαστου Αρχιεπισκόπου.

Ο Ε΄ Τόμος των Έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όπως και οι τέσσερις πρώτοι, διατίθεται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Εν Πλω» (Χαρ. Τρικούπη – Φειδίου, εντός της Στοάς, Αθήνα, τηλ. 210 3226343), σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία, καθώς και στο Βιβλιοπωλείο «Ο Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή, Βόλος, τηλ. 24210 32916).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση