Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κυκλοφορήθηκε η νέα “Πληροφόρηση”
Κυκλοφορήθηκε η νέα “Πληροφόρηση”

Κυκλοφορήθηκε η νέα “Πληροφόρηση”

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Ιουλίου – Αυγούστου 2015.

Το πρωτοσέλιδο άρθρο υπογράφει ο κ. Ιγνάτιος, με τίτλο «Δεκαπενταύγουστος: χαράς και ελπίδος».

Ακολουθεί τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Υμνολογία της Παναγίας την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, στο οποίο γράφουν:

Α. Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ, με θέμα: «Ο μικρός παρακλητικός κανόνας της Θεοτόκου»,

Β. Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κων/νος Καραγκούνης, με θέμα: «Η Μετάσταση της Θεοτόκου μέσα από τα υμνογραφικά κείμενα» και

. Ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, με θέμα: «Μεγάλη Παράκληση: το αριστούργημα του καλοκαιριού».

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ιγνάτιος στην εφημερίδα «Κιβωτός Ορθοδοξίας» ( 2015), με τίτλο: «Σχέσεις Εκκλησίας – ς».

Το κεντρικό δισέλιδο είναι αφιερωμένο στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο και το υπογράφει ο κ. Νίκος Τσούκας, ραμματέας του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Ακολουθούν τέσσερις σελίδες με και φωτογραφικό υλικό της τελευταίας περιόδου, ενώ το τεύχος ολοκληρώνεται με το άρθρο του κατασκηνωτικού στελέχους κ. Παναγιώτου Ποδαρόπουλου, με τίτλο «Κατασκήνωση: Χριστού».

Στο εν λόγω τεύχος εγκαινιάζεται η νέα μόνιμη στήλη, με τίτλο «Αντιαιρετικά», την οποία επιμελείται ο Υπεύθυνος αντιαιρετικού αγώνα της Τοπικής μας Εκκλησίας, Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς. Το πρώτο άρθρο της νέας στήλης έχει τίτλο «Αιρέσεις, παραθρησκευτικές κινήσει και καταστροφικές λατρείες του 20ού αι.»

Στη νέα «Πληροφόρηση» δημοσιεύεται, επίσης, το των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πολιτικού Επιστήμονος κ. Κων/νου Χολέβα, «Η Ελληνορθόδοξη πρόταση για την κρίση, την Παιδεία, τα Εθνικά θέματα».

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως http://imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση