Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Κατηχητική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Βόλο
Κατηχητική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Βόλο

Κατηχητική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Βόλο

          Κατηχητική Θεία Λειτουργία, επί τη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τέλεσε, το Σάββατο 30/1, ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος, στον ναό του Σωτήρος Βόλου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα, με μέτωπο στον λαό, ενώ μεταδόθηκε απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό .

Κατά την διάρκεια της  λατρευτικής αυτής σύναξης, ο θεολόγος – εκπαιδευτικός  Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ανέλυσε τις ακολουθίες του Καιρού και της Προσκομιδής, στον Όρθρο, καθώς και τα κύρια σημεία της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος, ο επίσκοπος επεσήμανε ότι στη Θεία Λειτουργία εκτυλίσσεται, κάθε φορά, ο επί γης βίος του Κυρίου, από την Γέννησή Του, που συμβολίζει η Προσκομιδή, την έναρξη του απολυτρωτικού Του έργου, που συμβολίζει η Μικρή Είσοδος, την προσφορά του Λόγου Του, διά των Αγιογραφικών αναγνωσμάτων, μέχρι την πορεία προς το Πάθος, που συμβολίζει η Μεγάλη Είσοδος, το Πάθος, την Ταφή και την Ανάσταση, που επαναλαμβάνονται επί της Αγίας Τραπέζης, όπου τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με το Οποίο επιτυγχάνεται η ένωση των ανθρώπων με τον Θεό και μεταξύ τους. «Από τότε, μέχρι σήμερα», τόνισε, «γύρω από την Αγία Τράπεζα συναντώμεθα όλοι οι πιστοί και τελούμε μαζί το Μυστήριο. Και αυτό το γεγονός συνιστά την επιστροφή μας στον Παράδεισο. Αυτό είναι η Εκκλησία. Γινόμαστε ένα με τον Χριστό και μεταξύ μας».

Ολοκληρώνοντας την του,  παρατήρησε ότι η κατηχητική αυτή Θεία Λειτουργία ήταν ένα δώρο προς τα παιδιά , τους μαθητές και τις μαθήτριες της επαρχίας . Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή της, ιδιαιτέρως δε τον θεολόγο κ. Τσιτσιρίγκα και ευχήθηκε «γρήγορα να έρθει η ημέρα που θα ξαναλειτουργήσουμε όλοι μαζί, ελεύθερα, για να ενώσουμε τις καρδιές μας σε με τον Χριστό μας». Ευχήθηκε, επίσης, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και την ομαλή επάνοδο στην φυσιολογική εκπαιδευτική διαδικασία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση