Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κατεβάζει διακόπτες στους ναούς ο μητροπολίτης Δημητριάδος
Κατεβάζει διακόπτες στους ναούς ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Κατεβάζει διακόπτες στους ναούς ο μητροπολίτης Δημητριάδος

 Μήνυμα προς τους κληρικούς και τις ενορίες της τοπικής  Εκκλησίας απέστειλε σήμερα ο  μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος, σχετικά με την ανάγκη περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, κατά τον επερχόμενο  Χειμώνα.

Από τον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου λειτούργησε σήμερα, της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τόνισε τα εξής: «Θα εισέλθουμε σε μια δύσκολη περίοδο, όπου θα είναι έντονο το ενεργειακό πρόβλημα, ως προς την αύξηση του κόστους και την του φυσικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η υπερβολή της χρήσης φέρνει πολλά προβλήματα. Γι΄ αυτό, αποφασίσαμε, από τούδε και στο εξής, στους Ιερούς μας Ναούς, κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών, να μην έχουμε αναμμένους πολυελαίους, ούτε μεγάλους προβολείς, όχι γιατί, με τον τρόπο αυτό, θα λύσουμε το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας ν' αντιμετωπίσουμε και αυτή την κατάσταση. Εκτός από τα Μυστήρια του Γάμου και των Βαπτίσεων, που θέλω να τελούνται όπως επιθυμούν οι μετέχοντες, οι υιπες Ακολουθίες, από τούδε και στο εξής, θα έχουν τον ελάχιστο δυνατό φωτισμό. Θα υπάρχει κατάνυξη και θα δίνεται ένα μήνυμα ότι, πρώτοι εμείς, μέσα στην Θεία Λατρεία, κάνουμε αυτό βήμα, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, ν' αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Αν δεν ενεργήσουμε έτσι, θα υπάρξουν συνάνθρωποί μας, στο επόμενο διάστημα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ας κάνουμε, λοιπόν, την προσπάθεια, όλοι μαζί. Το Κράτος έχει την ευθύνη να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις. Εμείς, όμως, θα κάνουμε μικρά πράγματα, για να έχουμε αναπαυμένη την συνείδησή μας, ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Το να μην διαθέτουμε τον λαμπρό φωτισμό, δεν στερεί σε τίποτα την Χάρη του Θεού».

Τις επόμενες ημέρες θα εξαπολυθεί διευκρινιστική και λεπτομερής Εγκύκλιος του προς τους κληρικούς της τοπικής  Εκκλησίας, ώστε το εξαγγελθέν, ήδη, μέτρο, να λειτουργήσει σωστά και συντεταγμένα.

 

 

 

Αγιασμός στο Βρεφονηπιακό Σταθμότης  Μ. Δημητριάδος «»

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο της  «», πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους .

            Την ακολουθία τέλεσε ο  μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, στην αυλή του υ, με την παρουσία των παιδιών του Νηπιαγωγείου και των γονέων τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση,  ευχήθηκε μια καλή κι ευλογημένη και προσευχήθηκε η χάρη του Θεού να τους προστατεύει όλους. Ζήτησε να ακούσει από τα παιδιά τα αγαπημένα τους τραγούδια κι εκείνα εκπλήρωσαν την επιθυμία του, προσφέροντάς του, το πιο θερμό τους χαμόγελο.

            Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό και τον διευθυντή του σταθμού για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν καθημερινά και αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των εγκαταστάσεων, ανακαινίζοντας σταδιακά όλους τους χώρους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση