Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Καταληκτήρια γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΙΜΔ
Καταληκτήρια γιορτή του Βρεφονηπιακού  Σταθμού της ΙΜΔ

Καταληκτήρια γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΙΜΔ

O της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» κλείνει την αυλαία του σχολικού έτους με την αναβληθείσα, λόγω καιρικών συνθηκών, καταληκτήρια , η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6, στις 7μ.μ., στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Από αρχές Οκτωβρίου τα παιδιά έβαλαν την τέχνη και τον πολιτισμό στην καθημερινότητά τους, μέσα από το ετήσιο project «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ζωγράφοι στη μικρή μας».

Απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά, εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κάθε τάξης και συνδέθηκε με τους τομείς αγωγής του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο: Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη περιβάλλοντος, Δημιουργία & Έκφραση, Πληροφορική.

Γενικός Στόχος του project ήταν η γνωριμία των μικρών μαθητών με την τέχνη της ζωγραφικής από την αυγή της ανθρωπότητας ως σήμερα, συναντώντας κλασσικούς και σύγχρονους ζωγράφους, Έλληνες και ξένους αλλά και η πρώτη επαφή-γνωριμία με τη βυζαντινή αγιογραφία και το ψηφιδωτό.

Σύμμαχοι στο ταξίδι υπήρξαν οι συγγραφείς: Μαρία Πετκανοπούλου, Νεκταρία Βάλλα, Λίνα Μουσιώνη, Στέφανος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη, που με τα τους και τις παρουσιάσεις τους έβαλαν το λιθαράκι τους στο ετήσιό πρόγραμμα.

Επίσης, η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου κι ο μουσικός Παναγιώτης Μπερλής, οι οποίοι ταξίδεψαν με τους μικρούς μαθητές μουσικο-εικαστικά στη νύχτα των Χριστουγέννων, αλλά και στο πρώτο ταξίδι των παιδιών στα δικαιώματα τους με το παραμύθι «Αργώ».

Φυσικά, θα ήταν αδύνατο να μην αναφερθεί η στήριξη από το Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με το οποίο υπήρξε στενή συνεργασία, λαμβάνοντας στο μουσειοσκευές γεμάτες δράσεις για τους μικρούς μαθητές, αλλά και την ευκαιρία που δόθηκε στους παιδαγωγούς του σταθμού να παρουσιάσουν σε εκπαιδευτική ημερίδα το του παραπάνω project.

Τελευταίος σύμμαχος το Λαϊκής Τέχνης, το οποίο εμπιστεύτηκε και κόσμησε το χώρο του σχολείου με το σεντούκι του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, το οποίο για πρώτη φορά ταξίδεψε για της επαρχίας.

Μέσα από ένα χιουμοριστικό κείμενο «ντυμένο» με πλούσιες χορογραφίες και μουσική θα ξεδιπλωθεί η καθημερινότητα των παιδιών μέσα στην τάξη του σχολικού έτους που πέρασε.

Στο τέλος της παράστασης, το ζαχαροπλαστείο «Μπάμπης» θα γλυκάνει τους μικρούς μαθητές κι όλα τα παιδάκια που θα βρίσκονται στην εκδήλωση με δροσερό , ενώ ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός, θέλοντας να στηρίξει το Ορφανοτροφείο , θα διαθέτει σπιτική λεμονάδα και βάζα με μέλι και τα έσοδα θα πάνε στο ταμείο του Ιδρύματος.

Κλείνοντας, να αναφερθεί ότι ο , σεβόμενος τους πολύ μικρούς και τους πολύ μεγάλους φίλους του, που θα παρευρίσκονται στη , θα συνεργαστεί με τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση