Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά
Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Με τα λόγια “ο Άγιος Νικόλας στην πόλη του” ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής, Θεόδωρος , χαιρέτησε την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του στον Πειραιά σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το πρωί από την Ιερά Μονή Άνδρου.

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας το  προσεκόμησε ο ηγούμενος αρχ. Δωρόθεος Θέμελης με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης 070 Ρω του Λιμενικού Σώματος.

Στην προβλήτα το υπεδέχθη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα, τον βουλευτή Πειραιά κ Κώστα Κατσαφάδο, τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Μετά την δέηση υπέρ Υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πάντων των Ναυτιλλομένων σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση εις τον εκ βάθρων ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προστάτην και πολιούχον πάντων των  Ναυτικών. Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την 15 Νοεμβρίου, καθημερινά τελούνται το πρωί , στις 12:00μ. Ιερά Παράκληση και το απόγευμα στις 5:00 ς και Ιερά Παράκληση. Τις Παρασκευές 6 & 13 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση