Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά
Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Με τα λόγια “ο Άγιος Νικόλας στην πόλη του” ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής, Θεόδωρος Δρίτσας, χαιρέτησε την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το πρωί από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου.

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας το  προσεκόμησε ο ηγούμενος αρχ. Δωρόθεος Θέμελης με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης 070 Ρω του Λιμενικού Σώματος.

Στην προβλήτα το Ιερό Λείψανο υπεδέχθη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα, τον βουλευτή Πειραιά κ Κώστα Κατσαφάδο, τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Μετά την δέηση υπέρ Υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πάντων των Ναυτιλλομένων σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση εις τον εκ βάθρων ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς προστάτην και πολιούχον πάντων των  Ναυτικών. Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, καθημερινά τελούνται το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 12:00μ. Ιερά Παράκληση και το απόγευμα στις 5:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Τις Παρασκευές 6 & 13 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση