Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”
Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”

Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουν οι συνεργάτες και φίλοι του «Εσταυρωμένου» τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Βόλο κάθε χρόνο – της Ιεράς (Κ. Καρτάλη 152), προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου, προστάτου των Φυλακισμένων, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους δοκιμαζόμε από τα δεσμά αδελφούς.

Φέτος τη γιορτή ανέλαβε το 9ο υμνάσιο Βόλου και περιλαμβάνει μεγάλο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, του οποίου η εύστοχη διείσδυση στα βάθη του ψυχικού κόσμου των ηρώων του τού προσέδωσε περίοπτη θέση στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Οι αλησμόνητες παιδικές μνήμες, τα θρησκευτικά βιώματα, τα βάσανα, οι καημοί και οι μικροχαρές της σκιαθίτικης φτωχολογιάς τού διαμόρφωσαν μια χριστιανοπρεπή ιδιοσυγα, που διατήρησε με πείσμα ως το τέλος της ς του.

Μέσα από θεατρικά δρώμενα, περιγραφές του σκιαθίτικου τοπίου, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και την της προσωπικότητας του συγγραφέα και του έργου του, οι φίλοι του «Ε» θα κοινωνήσουν την ευαισθησία και τον βυζαντινό μυστικισμό του «Ντοστογιέφσκι» των Ελληνικών ραμμάτων, όπως αποκαλείται ο , ενώ συνάμα θα εισέλθουν στο κλίμα της θρησκευτικής κατάνυξης των Αγίων ημερών.

Την εκδήλωση, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 13/12 στις 6.00 μ.μ., θα προλογίσει ο διευθυντής του Σχολείου Νικόλαος Αγγελόπουλος και θα κλείσει ο Μητροπολίτης κ. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση