Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”
Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”

Γιορτάζεται η ημέρα του φυλακισμένου από τον “Εσταυρωμένο”

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουν οι συνεργάτες και φίλοι του «Εσταυρωμένου» τη μεγάλη που πραγματοποιείται στο Βόλο κάθε χρόνο – της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη 152), προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου, προστάτου των Φυλακισμένων, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους δοκιμαζόμενους από τα δεσμά αδελφούς.

Φέτος τη γιορτή ανέλαβε το και περιλαμβάνει μεγάλο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, του οποίου η εύστοχη διείσδυση στα βάθη του ψυχικού κόσμου των ηρώων του τού προσέδωσε περίοπτη θέση στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Οι αλησμόνητες παιδικές μνήμες, τα θρησκευτικά βιώματα, τα βάσανα, οι καημοί και οι μικροχαρές της σκιαθίτικης φτωχολογιάς τού διαμόρφωσαν μια χριστιανοπρεπή ιδιοσυγκρασία, που διατήρησε με πείσμα ως το τέλος της ζωής του.

Μέσα από θεατρικά δρώμενα, περιγραφές του σκιαθίτικου τοπίου, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και την παρουσίαση της προσωπικότητας του συγγραφέα και του έργου του, οι φίλοι του «Ε» θα κοινωνήσουν την ευαισθησία και τον βυζαντινό μυστικισμό του «Ντοστογιέφσκι» των Ελληνικών Γραμμάτων, όπως αποκαλείται ο , ενώ συνάμα θα εισέλθουν στο κλίμα της θρησκευτικής κατάνυξης των Αγίων ημερών.

Την , που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 13/12 στις 6.00 μ.μ., θα προλογίσει ο διευθυντής του Σχολείου Νικόλαος Αγγελόπουλος και θα κλείσει ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση