Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ομπλού, από την Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, στην Ανάληψη
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ομπλού, από την Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, στην Ανάληψη

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ομπλού, από την Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, στην Ανάληψη

Την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ομπλού, προερχόμενη από την Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, θα υποδεχθεί η του Χριστού τη Δευτέρα 30/5, στις 6.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ομπλού. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η , στο πλαίσιο του Ιερού, Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

Παναγία η Ομπλίτισσα: Στο μικρό Ναό που προϋπήρχε του 1315, οπότε και ιδρύθηκε η Μονή, υπήρχε μιά εικόνα της Θεοτόκου, η οποία είχε πολύ γλυκό πρόσωπο. Οι αρβανίτες κάτοικοι της ορεινής περιοχής των Πατρών ονόμασαν την Θεοτόκο «Όμπιλε» Παναγία, που σημαίνει γλυκιά Παναγιά. Από παραφθορά αυτής της λέξης πήρε και την ονομασία της η Μονή και η Εικόνα της Παναγίας (ΟΜΠΙΛΕ - ΟΜΠΛΟΣ).
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση