Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης στην Ανάληψη
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ  Σμύρνης στην Ανάληψη

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης στην Ανάληψη

Την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, εκ Σμύρνης της Μικράς Ασίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου την Δευτέρα 16/5, στις 6.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως το Σάββατο 21/5 και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο του Ιερού, Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού, αποτελεί πολύτιμο θησαυρό πίστεως και ιερά παρακαταθήκη της αγιοτόκου Μικράς Ασίας.

Το Ιερό Εικόνισμα μεταφέρθηκε μετά την καταστροφή του 1922 από κάποιον ιερέα και δόθηκε αρχικώς σε ευσεβή οικογένεια που είχε και εκείνη μετεγκατασταθεί στη νέα πατρίδα, στη Νέα Ιωνία Αττικής, και εκείνη, με τη σειρά της, προσέφερε την Εικόνα στον προσφυγικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Περισσού.

Το Ιερό Εικόνισμα έχει στο κέντρο απεικόνιση της Παναγίας ως γαλακτοτροφούσης με επιγραφή «Η Γοργοϋπήκοος», και πέριξ της κεντρικής απεικονίσεως αναπτύσσονται δώδεκα Θεομητορικές παραστάσεις από τη ζωή της Παναγίας. Το μεγαλύτερο μέρος της Εικόνος καλύπτεται από ασημένιο πάμφυλλο.

Η Παναγία η Γοργοϋπήκοος αποτελεί την πνευματική μητέρα για τους Μικρασιάτες χριστιανούς που προσφεύγουν με πίστη στη χάρη Της καί βιώνουν καθημερινώς την παρουσία Της στη ζωή τους με τα σημεία που επιτελεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/vQ0jFbdUSA -

  • Δύο ύποπτοι φάκελοι στα ΕΛΤΑ Βόλου - https://t.co/RTSCSnKP5B -

  • Ημερίδα Δήμου Ρήγα Φεραίου και  Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας - https://t.co/BHHgmFkqsp -

"Αλιεύοντας" την είδηση