Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Ζέττα Μακρή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Η Ζέττα Μακρή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η Ζέττα Μακρή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων , πραγματοποίησε τριήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη αποδεχόμενη την ευγενική πρόσκληση του μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, για να παρευρεθεί στην τελετή ενθρόνισής του, στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

Η  υφυπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κωνσταντινούπολη, βρέθηκε, την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στον Πατριαρχικό ναό του στο Φανάρι, όπου παρακολούθησε, τους Α’ Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, χοροστατούντος του  Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως  Βαρθολομαίου.

Μετά τους Χαιρετισμούς, η υφυπουργός Παιδείας είχε την και την τιμή, να γίνει δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη , σε μια εγκάρδια κατ´ ιδίαν συνάντηση.

Στην ειλικρινή και ουσιαστική, μεταξύ τους, συζήτηση, ο αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου για τα ομογενειακά σχολεία, τη νεολαία και την ελληνική παιδεία στην ευρύτατη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ εξήρε τη του με την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία μάλιστα, πέρυσι, είχε πραγματοποιήσει στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η υφυπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη πολύτιμη εμπειρία ζωής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τις συμβουλές, με τις οποίες την τίμησε ο κ. Βαρθολομαίος.

Η κ. Μακρή δέχτηκε με ταπεινότητα και σεβασμό τις ευλογίες του Πατριάρχη, καθώς και τα βιβλία, που της δώρισε, συγγραφικά του ίδιου.

«Η επίσκεψή μου στο και η συνάντηση μου με τον Παναγιώτατο, κ.κ. Βαρθολομαίο, με γέμισε πλούσια και αληθινά συναισθήματα. Ευχαρίστησα από καρδιάς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη μοναδική ευκαιρία της συνάντησής μας, για το ιερό προνόμιο της επικοινωνίας μας. Ελπίζω να σταθώ αντάξια των προσδοκιών του και να φέρω εις πέρας το έργο μου ως υφυπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τις παροτρύνσεις και τις σοφές προτροπές του».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση