Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ευλογία της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό ναό

 

Με τέσσερις λατρευτικές εκδηλώσεις, την Τρίτη 31/12, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η τοπική Εκκλησία θα υποδεχθεί το νέο έτος 2020, εναποθέτοντας στα χέρια του Θεού τις ελπίδες όλων για μια καλύτερη χρονιά.

Στις 12.00 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τον  μητροπολίτη Ιγνάτιο, παρουσία του κλήρου, των αρχών, των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας και του ευσεβούς λαού.

Στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς της ς του , χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου έτους, που θα περιλαμβάνει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και την ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας.

Στις 11.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Βόλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός, η Δοξολογία επί τω νέω έτει και η ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας από τον κ. Ιγνάτιο.

Δοξολογία επί τω νέω Έτει

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο μητροπολίτης Δημητριάδος θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου.

Στις 11.30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους 2020.

Μνήμη και Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας τιμά η Εκκλησία ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική   Εκκλησία θα είναι ο Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου την παραμονή της ς, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 4.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κοκόνας του Μεγάλου Βασιλείου.

Στις 5.45 μ.μ., στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός της εορτής του μεγάλου Ρώσου Αγίου και ανήμερα της εορτής (2/1) θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ.

"Αλιεύοντας" την είδηση