Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η τοπική Εκκλησία τιμά την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»
Η τοπική Εκκλησία τιμά την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Η τοπική Εκκλησία τιμά την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Σειρά επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνει η Μητρόπολη , ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του Αλβανικού Έπους.

Η πρώτη θα είναι η γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/10, στις 6.30 μ.μ., στο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Με το σύνθημα «Χρονικό 28ης Οκτωβρίου 1940 – Πορεία προς το Μέτωπο», τα τμήματα προνηπίων και νηπίων θα μεταφέρουν στον Βόλο της προπολεμικής περιόδου, για να ζωντανέψουν και πάλι, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά, όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο ηρωικό «ΟΧΙ» απέναντι στον Ιταλό κατακτητή και στο ένδοξο έπος του ΄40.

Ανήμερα της Εθνικής επετείου, την 28/10, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία  τιμά την Αγία Σκέπη της Παναγίας στο Έθνος μας. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στις 11.00 π.μ. θα προεξάρχει της επίσημης Δοξολογίας, παρουσία των Αρχών της πόλης και αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Στις 7.00 μ.μ, στο , το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών της «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» και ο φορέας Πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», διοργανώνουν επετειακή για την 28η Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για εκδήλωση λόγου, τραγουδιού και χορού, με κεντρικό θέμα «ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40», στην οποία θα συμμετάσχουν τα κάτωθι σύνολα :

1. Το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», με υπεύθυνη την κ. Αικατερίνη Γκανέτσα-Ντόντη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΗΠΕΙΡΟ.

2. Το Χορευτικό Σύνολο Εφήβων-Νέων της  Μητροπόλεως «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», με υπεύθυνη την κ. Αικατερίνη Γκανέτσα-Ντόντη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

3. Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Βόλου, με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Μαρία Γκογκινούδη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΚΡΗΤΗ και

4. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «ΤΕΡΨΟΧΟΡΗ», με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον  Νικόλαο Παλιούρα, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Θα αναγνωστούν επίκαιρα κείμενα και το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον κ. Ιγνάτιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση