Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ
Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ

Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ

Με πργμτοποιήθηκε το Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, μετά την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: «Η Τέχνη ως εργαλείο κατήχησης». Σκοπός του υπήρξε η προβολή της Τέχνης ως μέσου βιωματικής διδασκαλίας στα πλαίσια του κατηχητικού μαθήματος, καθώς και η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των όλων των βαθμίδων του κατηχητικού σχολείου.

Προηγήθηκαν εισηγήσεις από διακεκριμέ ομιλητές, οι όποιοι παρουσίασαν το θεωρητικό πλαίσιο διαφόρων καλλιτεχνικών τομέων. Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, με ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το θέατρο, το τραγούδι, τον κινηματογράφο, την αφήγηση, τις κατασκευές, ενώ παρουσιάστηκαν και τεχνικές επις μεταξύ παιδαγωγού και .

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη νεότητος, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, τόσο στο διάλογο όσο και στα βιωματικά εργαστήρια.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ιερά Μητροπόλεως ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τη διαρκή προσπάθεια επιμόρφωσης των στελεχών του κατηχητικού υ της, τα οποία καλούνται να μεταδώσουν τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης σε καιρούς κατάρρευσης των αξίων και δοκιμασίας για ολόκληρη την Ελληνική .

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ακολουθία της χειροθεσίας των νέων κατηχητών από τον μητροπολίτη και την επίδοση των διορισμών στους υπευθύ Νεότητας και στους κατηχητές, από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, αρχιμ.Δαμασκηνό Κιαμέτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση