Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ
Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ

Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της ΙΜΔ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Ιγνάτιος, μετά την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: «Η Τέχνη ως εργαλείο κατήχησης». Σκοπός του υπήρξε η της Τέχνης ως μέσου βιωματικής διδασκαλίας στα πλαίσια του κατηχητικού μαθήματος, καθώς και η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των όλων των βαθμίδων του κατηχητικού σχολείου.

Προηγήθηκαν εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, οι όποιοι παρουσίασαν το θεωρητικό πλαίσιο διαφόρων καλλιτεχνικών τομέων. Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, με ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το θέατρο, το τραγούδι, τον κινηματογράφο, την αφήγηση, τις κατασκευές, ενώ παρουσιάστηκαν και τεχνικές επικοινωνίας μεταξύ παιδαγωγού και μαθητών.

Το παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη νεότητος, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, τόσο στο διάλογο όσο και στα βιωματικά εργαστήρια.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ιερά Μητροπόλεως ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τη διαρκή προσπάθεια επιμόρφωσης των στελεχών του κατηχητικού έργου της, τα οποία καλούνται να μεταδώσουν τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης σε καιρούς κατάρρευσης των αξίων και δοκιμασίας για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Το ολοκληρώθηκε με την ακολουθία της χειροθεσίας των νέων κατηχητών από τον μητροπολίτη και την επίδοση των διορισμών στους υπευθύνους Νεότητας και στους κατηχητές, από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, αρχιμ.Δαμασκηνό Κιαμέτη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση