Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων
Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων

Η Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων

Πνηγυρίζει η Ιερά Μονή Τξιαρχών Πηλίου

 

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Για τον Πανηγυρικό θα δρομολογηθεί , που θα ξεκινήσει από τον Βόλο στις 4.30 μ.μ. Αφετηρία: Νομαρχία. Στάσεις: Δικαστήρια, Νοσοκομείο, ΕΨΑ Αγριάς. Το ίδιο απόγευμα στη Μονή, λόγω τοῦ περιορισμένου χώρου στάθμευσης, θα διατεθεί από την Αδελφότητα πουλμανάκι, που θα μεταφέρει ν τους προσκυνητές στο μοναστήρι, από τη θέση στάθμευσης που θα τους ορίζει η Τροχαία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του και το Κτητορικό .

Την Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κων/νου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως θα προεξάρχει, ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο γέροντας της  Μονής Παναγίας Λαμπηδόνας Λαμπινούς Πηλίουαρχιμ.Χρυσόστομος Παυλίδης, ενώ θα ψάλλει μοναζουσών της  Μονής Παναγίας Λαμπηδόνας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση