Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Πανηγυρίζει η

Την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 8/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι η Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον Βόλο για το μοναστήρι το Σάββατο στις 4.30 μ.μ., με αφετηρία τη Νομαρχία και επόμενες στάσεις τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νικάνορος, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού και η Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

Επίσης, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και κ. Ιγνάτιος.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κων/νου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.


Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών 111 Π.Μ.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Βασιλείου Μπέκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση