Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος
Η Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος

Η Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος

Την Σύναξη των Αγίων της Ιεράς εορτάζει η Τοπική Εκκλησία την της Σαμαρείτιδος (10/5).

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο , στο Πν. Κέντρο του οποίου λειτουργεί Ιερό Παρεκκλήσιο των Τοπικών Αγίων.

Πρόκειται για τον Άγιο Βησσαρίωνα, Επίσκοπο Δημητριάδος, τους Οσιομάρτυρες και Δαμιανό, τους Νεομάρτυρες Απόστολο τον Νέο και Τριαντάφυλλο εκ Ζαγοράς, τους Οσίους Διονύσιο τον εν Ολύμπω, Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτωνα, Λαυρέντιο και Γεράσιμο τον Νέο και τις Οσίες Ζηναϊδα και Φιλονίλλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Τοπικών μας Αγίων και θ’ ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Παράκληση των Τοπικών Αγίων.

Εγκαίνια ανακαινισθέντος Πν. Κέντρου Αγίων Θεοδώρων

Την της Σαμαρείτιδος (10/5) ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου.

Αμέσως μετά, θα τελέσει τον Αγιασμό των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Πν. Κέντρου του Ναού, το οποίο εκσυγχρονίστηκε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, με δωρεά 15.000 ΕΥΡΩ του Ιδρύματος «Δεληγεώργη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση