Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη
Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη

Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη

Την Ιερά Εικόν της Πναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής θα φιλοξενήσει η Τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Ιερός αός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στο πλαίσιο του φετινού εβδομαδιαίου εορτασμού της Δεσποτικής εορτής .

Η Ιερά Εικόνα φιλοτεχνήθηκε το 1650 και τιμάται από την Βλαχόφωνη μιοσύνη της ς στον Ιερό αό Παναγίας Άργους Ορεστικού. Ο Ναός της καταστράφηκε στον πόλεμο του ΄40. Η Εικόνα της Παναγίας Γραμμουστιανής διασώθηκε με θαυματουργικό τρόπο τόσο στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, την περίοδο του εμφυλίου.

Πολλά είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Παναγία η Γραμμουστιανή, όπως διάσωση βρεφών, λύση ατεκνίας, θεραπείες καρκινοπαθών.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί η ενορία την Δευτέρα 18/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού και αμέσως μετά θα τελεστεί
Πανηγυρικός ς και Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Το Θεομητορικό αυτό κειμήλιο της Βλαχόφωνης μιοσύνης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως έως το Σάββατο 23/5, οπότε και θα επιστρέψει στην έδρα του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση