Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη
Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη

Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής θα φιλοξενήσει η Τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στο πλαίσιο του φετινού εβδομαδιαίου εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.

Η Ιερά Εικόνα φιλοτεχνήθηκε το 1650 και τιμάται από την Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη της Μακεδονίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Άργους Ορεστικού. Ο Ναός της καταστράφηκε στον πόλεμο του ΄40. Η Εικόνα της Παναγίας Γραμμουστιανής διασώθηκε με θαυματουργικό τρόπο τόσο στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, την περίοδο του εμφυλίου.

Πολλά είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Παναγία η Γραμμουστιανή, όπως διάσωση βρεφών, λύση ατεκνίας, θεραπείες καρκινοπαθών.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί η ενορία την Δευτέρα 18/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού και αμέσως μετά θα τελεστεί
Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Το Θεομητορικό αυτό κειμήλιο της Βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως το Σάββατο 23/5, οπότε και θα επιστρέψει στην έδρα του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση