Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Παναγία Τρικεριώτισσα στα Κανάλια
Η Παναγία Τρικεριώτισσα στα Κανάλια

Η Παναγία Τρικεριώτισσα στα Κανάλια

Μεγάλη ευλογία για την περιοχή των Καναλίων συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή, στον Ιερό αό , της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας της ς, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της νήσου των Τρικέρων. Η Ιερά Εικόνα θα αφιχθεί την Παρασκευή 15/3, στις 12.30 μ. και θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως την της Ορθοδοξίας 17/3.

Κατά την παραμονή της εικόνας στα Κανάλια, θα διεξαχθεί πλούσιο πρόγραμμα ιερών Ακολουθιών, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

12:30 μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΑΓΙΑΣ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑΣ                                                                                           

7.00 μ.μ. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 1ης ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΘΟΚΟΥ και στη συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού τα εγκαίνια της ανακαινισμένης  Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Άνθιμος ».    

ΣΑΒΒΑΤΟ 16  ΜΑΡΤΙΟΥ

7:30-10.00 π.μ. ΟΡΘΡΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΗ εις μνήμην των δωρητών Δημητρίου Χατζηνικολάου και Μαρίας Σουρλίγκα-Μανέα

10:30 π.μ. Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Εγκυκλοπαιδικό Βιογραφικό Λεξικό Νεότερης Θεσσαλικής Ιστορίας», ο  Αντώνιος Α. Αντωνίου θα μιλήσει με θέμα «Ο ευεργετισμός και οι κοινωνικές του επιπτώσεις».

5.00 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ Θ. ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ                                                       

6:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΛΑΙΑ ΤΡΙΚΕΡΙ & ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ». Επιμέλεια παραγωγής  π. Θεόδωρου Μπατάκα  2008.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

7:30 π.μ. ΟΡΘΡΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

10:30 π.μ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

4:30 μ.μ. Τελετή αναχωρήσεως της Ιεράς εικόνος.                                                                                 

ΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς εικόνας, ο Ιερός Ναός  θα παραμένει ανοικτός από τις 7.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ. και από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 το βράδυ.                       

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση