Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη
Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ατταλειώτισσας, θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου τη Δευτέρα 4/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του αού.

Ιστορικά στοιχεία

Οι Χριστιανοί και οι Τούρκοι της Αττάλειας, με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου -Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν, με την τοπική προφορά – η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο αό του της Αττάλειας. Είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Κύκκου της Κύπρου. Κατά τον διωγμό του 1922, ως πολύτιμο θησαυρό, οι πρόσφυγες, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, την έφεραν μαζί τους στην , μερίμνησαν για την ανέγερση Ναού προς τιμήν της και έκτοτε έχει αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Ταύρου.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός ς, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως τον Σάββατο 9/5 και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η , ο ς και η Παράκληση, στα πλαίσια του Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου.

Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο της Αναλήψεως θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ. και από τις 5 έως τις 10.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση