Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη
Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της ς Ατταλειώτισσας, θα υποδεχθεί η της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου τη Δευτέρα 4/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού.

Ιστορικά στοιχεία

Οι Χριστιανοί και οι Τούρκοι της Αττάλειας, με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν την Θαυματουργή Εικόνα της ς της Κύκκου -Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν, με την τοπική προφορά – η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Ναό του της Αττάλειας. Είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Κύκκου της Κύπρου. Κατά τον διωγμό του 1922, ως πολύτιμο θησαυρό, οι , με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, την έφεραν μαζί τους στην , μερίμνησαν για την ανέγερση Ναού προς τιμήν της και έκτοτε έχει αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ταύρου.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός ς, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως τον Σάββατο 9/5 και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η , ο Εσπερινός και η Παράκληση, στα πλαίσια του Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου.

Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο της Αναλήψεως θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ. και από τις 5 έως τις 10.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση