Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη
Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Η Παναγία Ατταλειώτισσα στην Ανάληψη

Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ατταλειώτισσας, θα υποδεχθεί η ενορία του Χριστού τη Δευτέρα 4/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού.

Ιστορικά στοιχεία

Οι Χριστιανοί και οι Τούρκοι της Αττάλειας, με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου -Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν, με την τοπική προφορά – η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Ναό του Αγίου Νικολάου της Αττάλειας. Είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Κύκκου της Κύπρου. Κατά τον διωγμό του 1922, ως πολύτιμο θησαυρό, οι , με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, την έφεραν μαζί τους στην , μερίμνησαν για την ανέγερση Ναού προς τιμήν της και έκτοτε έχει αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Ταύρου.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως τον Σάββατο 9/5 και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η , ο Εσπερινός και η Παράκληση, στα πλαίσια του Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου.

Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ. και από τις 5 έως τις 10.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση