Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η νέα «Πληροφόρηση»
Η νέα «Πληροφόρηση»

Η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου 2016) της ς «Πληροφόρηση» της Ιεράς .

Στο εν λόγω τεύχος δημοσιεύεται το “Μήνυμα της Αγίας και μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προς τον Ορθόδοξο λαό και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως”.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο του Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Μια πρώτη αποτίμηση της Συνόδου της ς».

Στη συνέχεια, δημοσιεύεται κείμενο σχετικά με την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της παλαιάς και ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, με τίτλο «Μια ιστορική στιγμή».

Στην στήλη «Αντιαιρετικά» γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς για την «Βασκανία: μάστιγα που κατατρύχει τη χριστιανική ».

Ακολουθεί άρθρο του Πολιτικού Επιστήμονος Kων/νου Χολέβα, με θέμα «Ο Άγιος Κοσμάς και το ήθος των εομαρτύρων».

Στη συνέχεια, δημοσιεύεται μικρό αφιέρωμα στην Κοίμηση της Θεοτόκου», το οποίο υπογράφει ο Αρχιμ. εκτάριος Υφαντίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, με θέμα «Η Παναγία, πρότυπο των αρετών».

Για την εμπειρία της κατασκήνωσης γράφει η διακόνισσα Μαρία Λουλουδάκη – Σωτηροπούλου, με θέμα «Κατασκήνωση, πνοή Θεού».

Ακολουθεί πεντασέλιδο με και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες της Τοπικής Εκκλησίας της τελευταίας περιόδου και το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο στου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Ο μήνας της Παναγιάς».

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται από τους Ιερούς Ναούς και τις της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς www.imd.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση