Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη
Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη

Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τιμήσει η τοπική Εκκλησία την ημέρα της μνήμης τους, Τετάρτη 30/1.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν , το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του μητροπολίτη , παρουσία των δ/ντών Εκπαιδεύσεως ς, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει Αρτοκλασία υπέρ ς των εκπαιδευτικών του τόπου και για την ανάπαυση των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11.00 π.μ., στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της ς. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο παλαίμαχος εκπαιδευτικός, φιλόλογος και τ. λυκειάρχης Χρήστος Ξενάκης, στον οποίο ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της , τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για την ανεκτίμητη και πολυχρόνια προσφορά του στην εκπαίδευση.

Για τον κ. Ξενάκη θα ομιλήσουν:

Α) Η Καλλιόπη Μπαχαριά – Καραθανάση, φιλόλογος, τ. γυμνασιάρχης, με θέμα «Λόγος επαινετικός για τον Χρήστο Ξενάκη, δείγμα φιλικής και συναδελφικής εκτίμησης» και

Β) Ο Γεώργιος Κοντομήτρος, δρ Παιδαγωγικών, τ. σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Νομού Μαγνησίας, με θέμα «Η παιδαγωγική σχέση και η διάρκειά της. Η περίπτωση του φιλολόγου Χρήσου Ξενάκη».

Θα ακολουθήσει η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης και η αντιφώνηση του τιμωμένου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κιαμέτης και θα κλείσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Εορταστική εκδήλωση στον Σύλλογο

Στις 6.30 μ.μ., ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος (Δημητριάδος – Όγλ) θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εόρτια εκδήλωσή του, με ομιλητή τον ιεροκήρυκα αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη. Ο π. Δανιήλ θα ομιλήσει με θέμα «Ο Ιερός Χρυσόστομος για την Λατρεία και την Θεία Λειτουργία».

Προ της ομιλίας, ο κ. Ιγνάτιος θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση