Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη
Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη

Η Μητρόπολη τιμά τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Χρήστο Ξενάκη

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τιμήσει η τοπική Εκκλησία την ημέρα της μνήμης τους, Τετάρτη 30/1.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του μητροπολίτη , παρουσία των δ/ντών Εκπαιδεύσεως , εκπαιδευτικών και .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών του τόπου και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11.00 π.μ., στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της . Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο παλαίμαχος , φιλόλογος και τ. λυκειάρχης Χρήστος Ξενάκης, στον οποίο ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη της , τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για την ανεκτίμητη και πολυχρόνια προσφορά του στην εκπαίδευση.

Για τον κ. Ξενάκη θα ομιλήσουν:

Α) Η Καλλιόπη Μπαχαριά – Καραθανάση, φιλόλογος, τ. γυμνασιάρχης, με θέμα «Λόγος επαινετικός για τον Χρήστο Ξενάκη, δείγμα φιλικής και συναδελφικής εκτίμησης» και

Β) Ο Γεώργιος Κοντρος, δρ Παιδαγωγικών, τ. σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Νομού ς, με θέμα «Η παιδαγωγική σχέση και η διάρκειά της. Η περίπτωση του φιλολόγου Χρήσου Ξενάκη».

Θα ακολουθήσει η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης και η αντιφώνηση του τιμωμένου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης και θα κλείσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Εορταστική εκδήλωση στον Σύλλογο «Οι Τρεις Ιεράρχες»

Στις 6.30 μ.μ., ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχες» (Δημητριάδος – Όγλ) θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εόρτια εκδήλωσή του, με ομιλητή τον ιεροκήρυκα αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη. Ο π. Δανιήλ θα ομιλήσει με θέμα «Ο Ιερός Χρυσόστομος για την Λατρεία και την Θεία Λειτουργία».

Προ της ς, ο κ. Ιγνάτιος θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση