Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Μητρόπολη τιμά την φιλόλογο Πολυξένη Βέτσικα
Η Μητρόπολη τιμά την φιλόλογο Πολυξένη Βέτσικα

Η Μητρόπολη τιμά την φιλόλογο Πολυξένη Βέτσικα

Μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών

 

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τιμήσει η τοπική Εκκλησία την ημέρα της μνήμης τους, Πέμπτη 30/1.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος   Ιγνατίου, παρουσία των δ/ντών Εκπαιδεύσεως Μαγνησίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο επίσκοπος θα τελέσει  αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών του τόπου  και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η παλαίμαχος εκπαιδευτικός, φιλόλογος  Πολυξένη Βέτσικα, στην οποία ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για την ανεκτίμητη και πολυχρόνια προσφορά της στην εκπαίδευση.

Για την κ. Βέτσικα θα ομιλήσουν η  Αναστασία Πολίτου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η  Ευρύκλεια Αναγνώστου, φιλόλογος και η  Μαρία Σιούλα – Καρκαλέτσου, φιλόλογος.

Θα ακολουθήσει η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης από τον  κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση της τιμωμένης.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με την Κτηματική Υπηρεσία - https://t.co/B7Hf4bG2v6 -

  • Επιστημονική ημερίδα για τη “Διατροφή και Υγεία” στο Ξενία Βόλου - https://t.co/mTmIBLzCWh -

  • Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο στο Αερινό - https://t.co/IrW5oVYrVN -

"Αλιεύοντας" την είδηση