Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον Χαράλαμπο Τσιμά
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον Χαράλαμπο Τσιμά

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον Χαράλαμπο Τσιμά

 

            Δύο εκ θα πραγματοποιήσει η τοπική Εκκλησία, στο προσεχές διάστημα, με σκοπό να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη της στον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά.

            Την 18/10, στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα απονείμει στον Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη της  Μητροπόλεως, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην  Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Το της τιμητικής εκδήλωσης έχει ως εξής:

9.00 με 10.30 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10.00 π.μ.: Πέρας προσελεύσεως επισήμων.

10.15 π.μ.: Απονομή του Χρυσού Σταυρού της  Μητροπόλεως, ήτοι της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως, στον  Χαράλαμπο Τσιμά, υπό του  μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου.

Αντιφώνηση υπό του τιμωμένου.

Πέρας τελετής.

Κατά τη δεύτερη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31/10 στα Κανάλια ς, θα γίνει η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του κτήτορος και ιδρυτού του Ιδρύματος μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, η οποία αποτελεί χορηγία του Χαράλαμπου Τσιμά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν και τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του ροκομείου Καναλίων, η οποία φιλοξενεί και προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, την οποία, κατά το ήμισυ, επιχορήγησε, για την , της ο  .

            Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, ανάμεσα στις πολλές δωρεές του, προσέφερε και δύο ιατρικά μηχανήματα, έναν καρδιογράφο και έναν απινιδωτή, για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

            Με τις δύο αυτές εκ, η τοπική  Εκκλησία θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τον δίκαιο έπαινο και την οφειλόμενη τιμή στο πιστό μέλος της, τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, για όλες τις κατά καιρούς ευεργεσίες που έχει δεχθεί από τον ίδιο και την εκλεκτή οικογένειά του.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση