Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά έναν σπουδαίο Ιεραπόστολο
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά έναν σπουδαίο Ιεραπόστολο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά έναν σπουδαίο Ιεραπόστολο

Τον Μητροπολίτη Πεντπόλεως κ. Ιγνάτιο (Μνδελίδη), Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία, σε ειδική που πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/3, στις 6μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής (ΓΕΧΑ Βόλου).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως θα ομιλήσει με επίκαιρο θέμα, σχετικό με την περίοδο της ς, ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον Αλεξανδρινό Ιεράρχη και Ιεραπόστολο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για το πολυετές και πολύκαρπο ιεραποστολικό του έργο στην Αφρικανική Ήπειρο.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Σεβ. γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας το 1950. Υπηρέτησε ως λαϊκός Ιεροκήρυκας από το 1950 μέχρι το 1968. Συνδέθηκε με την αδελφότητα Θεολόγων “”. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969. Υπηρέτησε επί πολλά έτη στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο της Κανάγκα (Ζαΐρ, σήμερα Κονγκό). Στις 16/3/2003 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής. Στις 4/3/2010 παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Στις 23/11/2010 εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Το έργο του σε αριθμούς

135 ενορίες έχει η Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, στις οποίες ιερουργούν 39 κληρικοί, 35 πρεσβύτεροι, 4 διάκονοι και 4 μοναχοί. Οι ιεραποστολές εκτείνονται στα με αστικά κέντρα ή επαρχιακά κέντρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στη Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην βελγικό Κονγκό).

700 μαθητές πηγαίνουν στα δύο δημοτικά σχολεία της ς, στην Κανάνγκα και στην Τσιλούμπα. Στην ίδια πόλη λειτουργεί ιατρικό κέντρο και ραδιοφωνικός σταθμός.

3 μεγάλους Ναούς έχει η Κανάνγκα: Του Αγίου Ανδρέα, και της Αγίας Σοφίας και ακόμη δύο μικρότερους στα περίχωρα της πόλης. Το 2007 στην Κινσάσα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος Β΄, εγκαινίασε το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο με τμήμα Θεολογίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση