Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο
Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η τοπική Εκκλησί της συμμετέχει στο πένθος της Μητρός Εκκλησίς της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη εκδημία του επιφανούς μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης ενναδίου, με τον οποίο τόσο ο  μητροπολίτης  Ιγνάτιος, όσο και η συνδέονταν με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Οι δεσμοί αυτοί εμπεδώθηκαν και ισχυροποιήθηκαν ιδιαιτέρως κατά την περίοδο 2001-2003, όταν ο μακαριστός μητροπολίτης εννάδιος συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου, όσο και σύμπασα η τοπική  Εκκλησία, να αποκτήσουν το ιερό απότμημα του λειψάνου του Πολιούχου  Αγίου Νικολάου, το οποίο με ξεχωριστές τιμές, ο ιερός κλήρος, οι αρχές και ο λαός του Βόλου, παρουσία ιεραρχών, υποδέχθηκαν στην παραλία της πόλης, στις 28 Ιανουαρίου 2003.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Ιταλίας ήταν εκείνος που, με την ευλογία του   Οικουμενικού Πατριάρχου  . Βαρθολομαίου, διαπραγματεύτηκε, επί μακρόν και επιμόνως, με την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Ρίμινι, προκειμένου η Εκκλησία της να αποκτήσει το τιμαλφέστατο ιερό κειμήλιο, το οποίο έκτοτε φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό ναό, προς διαρκή αγιασμό κλήρου και λαού.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που εκόμισε στον Βόλο το ιερό λείψανο, συμμετέχων στην παμμέγιστη χαρά της τοπικής  Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, κατά την πανεπίσημη εκείνη ώρα, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, με τα εξής λόγια: «Αδελφική ευχαριστία ανήκει στην Ορθόδοξο Εκκλησία της Ιταλίας και τον Άγιο ποιμενάρχη της κ.κ. Γεννάδιο, διότι εμεσολάβησε και διευκόλυνε τα μέγιστα όλες τις προσπάθειές μας για τον σκοπό αυτό. Χάρη και σε κείνον, ένα μέρος του θεοτιμήτου αυτού σώματος, του πολλά κοπιάσαντος για την αγάπη του Χριστού και των ανθρπώπων, επιστρέφει πανευφροσύνως στα μέρη της ς, όπου γεννήθηκε, διακόνησε, εθαυματούργησε και αγιάσθηκε…».

 

Επί τω ακούσματι της εις Κύριον εκδημίας του μητροπολίτου Ιταλίας & Μελίτης κυρού Γενναδίου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του προς το , καθώς και προς το απορφανισθέν Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιταλίας και της Μάλτας. Μάλιστα, θα τελέσει Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό μητροπολίτη Γεννάδιο, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το οποίο θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση