Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
Η Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Η Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Την ανάμνηση της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμά η Εκκλησία   την Τετάρτη 31/8.

Ως γνωστόν, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος κατέχει, από αιώνων πολλών, τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται στην   Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς.

Η θα μεταφερθεί την Τρίτη 30/8, στις 7.30 μ.μ., στο ομώνυμο  Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς, από την ηγουμένη της Μονής γερόντισσα υμφο.

Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, καθώς και  Ιερά Αγρυπνία.

 

 

Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

Την Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τίμησε και φέτος ιεροπρεπώς η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, ημέρα κατά την οποία πανηγύρισαν τέσσερις από τις γυναικείες  Μονές και πολλοί ναοί της επαρχίας .

Την παραμονή της εορτής ο  μητροπολίτης Δημητριάδος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό , στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής ς, όπου τον πλαισίωσαν Κληρικοί της εκεί επαρχίας και  προσκυνητές.

 

Στο κήρυγμά του   τόνισε ότι ο Πρόδρομος «υπήρξε και είναι το πρότυπο της ζωής των Μοναχών, διακριθείς για την μοναδική απλότητα και ταπείνωσή του και την διακήρυξη της αλήθειας. Και σήμερα ο Μοναχισμός στον τόπο μας έχει μια Προδρομική αποστολή, αφού, όταν βιώνεται ορθά, δείχνει σε όλους μας τί σημαίνει καθαρότητα και αφιέρωση. ίνεται, όμως, υπόδειγμα και για όσους επιλέγουν τον έγγαμο βίο, χαρακτηριστικά του οποίου πρέπει να είναι η πιστότητα και η εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους που συνδέονται μεταξύ τους, για να ακολουθήσουν μία πορεία αγάπης, ενότητας, προσφοράς και θυσίας στη ζωή τους. Ο Μοναχισμός είναι πρότυπο λιτότητας και αυτάρκειας και για την οικογενειακή ζωή. Δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από την υπέρβαση του «εγώ» και την βίωση της ενότητας, μάλιστα, στην δύσκολη εποχή μας, όπου πρέπει να μάθουμε τί είναι το αναγκαίο και περιττό. Ο υπέρ καταναλωτισμός μας οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα, ενώ έχουμε ανάγκη από την ουσία, για να συγκροτήσουμε μια κοινωνία ενότητας, δικαιοσύνης και αλήθειας. Ο Πρόδρομος καυτηρίασε την διαφθορά, που δυστυχώς, παρατηρείται και στην εποχή μας. Όμως, υπάρχει η Εκκλησία και η Ορθόδοξη πίστη μας, με την οποία δίνουμε μαρτυρία αντίστασης στην διαφθορά, στην υπέρ κατανάλωση και σε ό,τι επιχειρεί να μας διχάσει. Όσο κι αν περισσεύει η αμαρτία, υπέρ περισσεύει η Χάρις, γεγονός που βιώνουμε πληθωρικά στην Τοπική μας Εκκλησία. Απόδειξη, η αναγέννηση των Μονών στον τόπο μας, που γίνεται λόγος ελπίδας για όλους. ι' αυτό, πρέπει οι Μοναχοί μας να συνεχίζουν να είναι υπόδειγμα ζωής, προσευχής και απλότητας».

Ανήμερα της εορτής,   λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα  Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, παρουσία της αντιπεριφερειάρχου ς και Βορείων Σποράδων  Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου  Μιχάλη Μιτζικού και  προσκυνητών.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση