Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Βόλο
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Βόλο

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Βόλο

Δημητριάδος : «Η Σταυρωμένη και οδυνώμενη αγάπη αντίδοτο στη βία της εποχής μας»

Η Παγκόσμιος εορτάστηκε πανηγυρικώς και κατανυκτικώς στην Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο του εορτασμού των Ιερό αό Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , παρουσία πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας. Δεν αρκούσε μόνο η Ενανθρώπηση για την λύτρωση και σωτηρία μας, αλλά έπρεπε να βιώσει την έσχατη οδύνη και να φθάσει στο έσχατο επίπεδο της ανθρώπινης ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο, για να μας χαρίσει την ».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «το μήνυμα της εορτής είναι η σωτηρία μέσα από την οδυνώμενη αγάπη.

Αυτή η αγάπη είναι δύναμη του Χριστού, αυτή ζητεί από όλους μας να επιλέγουμε κι όχι τη βία, την αγάπη που μπορεί και ξέρει να θυσιάζεται για να σώσει».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «αν εμείς οι σύγχρονοι Χριστιανοί μπορούμε να φθάσουμε στην οδυνώμενη αγάπη, που γνωρίζει να συγχωρεί» και αναφέρθηκε «στα πλήθη των Χριστιανών έων Μαρτύρων που καθημερινά χύνουν το αίμα τους, με φρικτό τρόπο, στη , επειδή είναι Χριστιανοί, σε τόπους όπου η Χριστιανική ιδιότητα είναι αιτία θανάτου».

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά του σε ένα μαρτυρικό, Χριστιανικό χωριό της Αιγύπτου, «από το οποίο προέκυψαν είκοσι νέοι Μάρτυρες, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, όπου οι γονείς, οι σύζυγοι και τα τους βρήκαν τη δύναμη να συγχωρήσουν του διώκτες και δημίους των δικών τους ανθρώπων και να δοξάζουν τον Θεό, γιατί πλέον οι Μάρτυρες του Χριστού βρίσκονται σεσωσμένοι μετά των Αγίων.

Αυτή είναι η μαρτυρία του Σταυρωθέντος Χριστού, στην εποχή μας», τόνισε και κάλεσε όλους «όσοι γνωρίζουμε την αλήθεια της πίστεως και ελεύθερα και ακώλυτα λατρεύουμε τον Θεό, να αναρωτηθούμε πόσο άξιοι είμαστε και πόσο έτοιμοι να μαρτυρήσουμε Χριστό στις μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής μας».

Την παραμονή της εορτής ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε και ομίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού ς.
σταυρος1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση