Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

 

Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 26/5.

Στην  Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ναός Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα αφιχθούν, εποχούμενες, η Τιμία Κάρα και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Γερασίμου του Νέου, που φυλάσσονται στον ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας.

Τα Ιερά κειμήλια θα κομίσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Σωτήρος Φλαμουρίου αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.

Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός ς, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

του Αστικού ΚΤΕΛ

Λόγω της εορτής του Ιερού Ναού Γεννήσεως Της Θεοτόκου Φυτόκου Ν. Ιωνίας , την  Τρίτη 25/5/ το απόγευμα από ώρα 17:00  έως 21:30  ανά 30 λεπτά και  την Τετάρτη 26/5/2019 το πρωί από ώρα 7:30 π.μ. έως 11:00 π.μ., ανά 30 λεπτά και από 11:00 π.μ. έως 13:00 ανά μία ώρα θα εκτελούνται δρομολόγια της «» από την Κεντρική Αφετηρία προς τον Ιερό Ναό, για τη μεταφορά των προσκυνητών.

Οι επιβάτες θα επιβιβάζονται στην λεωφορειακή γραμμή Νο 2 έως το Π/μιο της Γεωπονικής Σχολής και στην συνέχεια με το ίδιο εισιτήριο θα μετεπιβιβάζονται σε προς τον Ιερό Ναό.

Στη διαδρομή αυτή δεν ισχύουν οι ελεύθερης κυκλοφορίας των Α.Μ.Ε.Α., καθώς επίσης οι κάρτες μειωμένου εισιτηρίου των πολυτέκνων , των φοιτητών, ών και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών Α' Ζώνης (χρώματος μπλε).

Το εισιτήριο είναι  Β' Ζώνης (χρώματος υ) και ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών Β' Ζώνης (χρώματος υ).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση