Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Τοπική Εκκλησία της τίμησε και φέτος την μνήμη του νεοφανούς και λαοφιλούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό αό Αγίου ικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου, παρουσία πλήθους φιλαγίων πιστών, ανάμεσα στους οποίους και ομάδα προσκυνητών από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο επίσκοπος , ο οποίος καλωσόρισε τους αδελφούς εκ Βουλγαρίας και τον συνοδό τους κληρικό και τόνισε ότι «ο λαός μας είχε πειστεί για την αγιότητα του Γέροντος Παϊσίου πολύ πριν την Οσιακή κοίμησή του».

Επεσήμανε, επίσης ότι «ο Όσιος Παϊσιος ακολούθησε από τα παιδικά του χρόνια μια που τον οδήγησε στην αγιότητα… Έμαθε να πολεμά τα πάθη και τις αδυναμίες του και απέκτησε τις Θεοειδείς αρετές, αφήνοντας την του στα χέρια του Θεού…. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό σε μια πολύ δύσκολη εποχή, έχοντας την ειδικότητα του ασυρματιστή. Γι' αυτό και πολλοί τον ονόμασαν «ασυρματιστή του Θεού», γιατί σ' όλη του την προσευχόταν στον Θεό για τους ανθρώπους… Απέκτησε το χάρισμα να ομιλεί στις ψυχές των ανθρώπων και εκείνοι έβρισκαν κοντά του την γαλήνη, έπαιρναν απάντηση στα ερωτήματά τους και οδηγούνταν στην μετάνοια. Ασκούμενος στις μοναχικές αρετές, κατέκτησε την Θέωση, συνομιλούσε με τους Αγίους…».

Επίσης  τόνισε ότι «ο Όσιος Παϊσιος έζησε μαζί μας, στην εποχή μας, τον γνωρίσαμε, πήραμε την ευχή του, άρα είναι ένας από εμάς. Η Αγιότητά του φανερώνει ότι το Άγιο Πνεύμα λειτουργεί ακόμα στην Εκκλησία μας, γιατί δεν είναι μόνο ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά και Χάρις Θεού. Η αγιότητα έχει οικουμενικό χαρακτήρα, γι' αυτό και ο Όσιος Παϊσιος είναι Άγιος της οικουμενικής ς…».

Αναφερόμενος σε άλλες πτυχές του αγιασμένου βίου του Γέροντος Παϊσίου, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για την αγάπη που επεδείκνυε προς όλους τους ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως για τους αγωνιζομέ στον στίβο της μετανοίας, αλλά και για την σχέση του με την κτίση και τα ζώα, που παρέπεμπε σε κατάσταση προπτωτική.

Ολοκληρώνοντας, παρατήρησε ότι «και εμείς σήμερα μπορούμε να γίνουμε άγιοι, χωρίς να απαιτείται να γίνουμε μοναχοί και να ασκητέψουμε στο Άγιον Όρος. Όπου ο καθένας ζει, μπορεί να νικήσει τα πάθη του, να τα μεταμορφώσει σε αρετές και μέσα από τα Ιερά Μυστήρια, με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, ν' αποκτήσει καθαρή καρδιά και να γίνει παράγοντας ειρήνης και χαράς για όλους τους ανθρώπους».

Στο τέλος του Εσπερινού προεχείρησε σε αναγνώστη τον  Αλέξανδρο Κούρτη, τεταρτοετή φοιτητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σπουδαστή  της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στην συνέχεια, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, προσήλθαν μαζική, για να τιμήσουν την μνήμη του μεγάλου Αγίου της εποχής μας, Οσίου Παϊσίου το Αγιορείτου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση