Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Εκκλησία της Αλβανίας ένα πραγματικό θαύμα του αρχιεπισκόπου Γιαννουλάτου
Η Εκκλησία της Αλβανίας  ένα πραγματικό θαύμα του αρχιεπισκόπου Γιαννουλάτου

Η Εκκλησία της Αλβανίας ένα πραγματικό θαύμα του αρχιεπισκόπου Γιαννουλάτου

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος» ( 28ης Οκτωβρίου – Κ. Καρτάλη) εξαιρετική μηνιαία ομιλία, του θεολόγου Λάρισας κ. Ιωάννη Καραμήτρου, που θα αναφέρεται στο θαυμαστό έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου Γιαννουλάτου, στην παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Βόρειο Ήπειρο και την διαχρονικά από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο μέχρι τις μέρες μας, επισημαίνοντας τους Αγίους της Αλβανίας, το έπος του ’40, την Εκκλησία κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα την περίοδο του σκληρού διωγμού από το 1967 μέχρι την πτώση του καθεστώτος (γκρέμισμα και βεβήλωση ναών, βίαιο αποσχηματισμό ιερέων, απαγόρευση κάθε λατρευτικής ιεροπραξίας) κ.λπ.

Το 1991 το έστειλε Έξαρχο στην τον τότε θεοφιλέστατο επίσκοπο Ανδρούσης  Αναστάσιο Γιαννουλάτο, ο οποίος το επόμενο έτος εξελέγη και τοποθετήθηκε Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. Στα 28 χρόνια παρουσίας του ανέστησε την Εκκλησία από τα ερείπια: Λατρεία, Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια είναι οι τομείς δράσεώς του.

Συγκρότησε Σύνοδο, επανασύστησε ενορίες, χειροτόνησε ιερείς και επισκόπους, ανήγειρε ναούς, επισκεύασε ερειπωμένους, ίδρυσε σχολεία /θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Εκκλησιαστικά Λύκεια, , Θεολογική Ακαδημία, Πανεπιστήμιο στα , οργάνωσε Ορφανοτροφεία, Οικοτροφεία, Γηροκομεία, Κατασκηνώσεις, Ιατρικά και Διαγνωστικά Κέντρα, υδροηλεκτρικά , συγκρότησε Ομάδες Νεολαιών και Επιστημόνων, κατασκεύασε δίκτυα ύδρευσης και δρόμους σε απομακρυσμένα χωριά. Η Εκκλησία της Αλβανίας ζει ένα θαύμα.

Και όλα αυτά με ποικίλες προβολές power point, που θα ζωντανέψουν τα δημιουργικά του στη Βόρεια Ήπειρο και γενικότερα στην Αλβανία ολόκληρη.

Ο  Ιωάννης Καραμήτρος σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Παρακολούθησε μαθήματα ετήσιας επιμόρφωσης στη ΣΕΛΜΕ Λάρισας. Διετέλεσε  διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης στο νομό Λάρισας (2004-2010), καθώς και τακτικό αιρετό μέλος στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Καθηγητών του Νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας (ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ).

Πήρε μέρος σε ιεραποστολικό κλιμάκιο στην Ουγκάντα και την Τανζανία και άμισθος σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ. Αργυρόκαστρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση