Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο
Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο

Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο

Μεγίστη ευλογία για την τοπική Εκκλησία και την πόλη του αποτελεί η έλευση και ολιγοήμερο παραμονή στον ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Η έλευση της Ιεράς Εικόνος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημήτρια 2021», που εκπόνησε ο ναός ενόψει της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου.

Η Ιερά Εικόνα της θα αφιχθεί στον ναό την Κυριακή 24/10, στις 6μ.μ. και θα την υποδεχτούν ο κλήρος και  φιλόχριστος λαός στα προπύλαια του Ναού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του   επισκόπου Ολβίας Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ναό έως την Κυριακή 31/10 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση