Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο
Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο

Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο

Μεγίστη ευλογί γι την τοπική Εκκλησία και την πόλη του Βόλου αποτελεί η έλευση και ολιγοήμερο παραμονή στον ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Η έλευση της Ιεράς Εικόνος εντάσσεται στο «Δημήτρια 2021», που εκπόνησε ο ναός ενόψει της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου.

Η Ιερά Εικόνα της θα αφιχθεί στον ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου την 24/10, στις 6μ.μ. και θα την υποδεχτούν ο κλήρος και  φιλόχριστος λαός στα προπύλαια του Ναού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του   επισκόπου Ολβίας Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ναό έως την 31/10 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό , το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση