Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021)
Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021)

Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021)

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προανακοινώνει ότι το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το Η΄ , το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως ( – 2021). Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Ομοψυχία και διχόνοια κατά την ». Ειδικοί επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 5.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος.

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων επτά (7) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του μητροπολίτη και Αλμυρού  Ιγνατίου. πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο πρωτο  εώργιος Μεταλληνός, ομότιμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολουθήσεως από την ραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, σε όσους το επιθυμούν.

To αναλυτικό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της   Μητροπόλεως: imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση